VOLONTIRAJ I PROPUTUJ SVIJET

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
10:46
Ožu
2020
31

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › VOLONTIRAJ I PROPUTUJ SVIJET

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
07
 
04.2017

VOLONTIRAJ I PROPUTUJ SVIJET

Kreće sezona međunarodnih volonterskih kampova širom svijeta.
VOLONTIRAJ I PROPUTUJ SVIJETVcz foto promo
 

Volonterski centar Zagreb (VCZ) i u 2017. godini nastavlja dugogodišnju tradiciju kratkoročnog volontiranja na međunarodnoj razini te u suradnji s brojnim neprofitnim organizacijama širom svijeta intenzivno priprema novu sezonu međunarodnih volonterskih kampova. Volonterski kampovi, kojih se godišnje održi skoro 2.000 u različitim zemljama svijeta, prilika su za sve građane, a posebno za mlade da kroz volontiranje upoznaju različite zemlje svijeta, rade na određenoj tematici te unaprijede znanja stranih jezika.

Međunarodni volonterski kampovi

Sudjelovanje na međunarodnim kampovima je jedinstven oblik volontiranja i društveno odgovornog putovanja koji nudi pozitivne i praktične načine okupljanja ljudi iz različitih zemalja i različitih kultura kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama u kojima se oni održavaju. Opći ciljevi svih kampova su izgradnja mira, solidarnost, zajedništvo, interkulturalnost, razbijanje predrasuda i stereotipa, unapređivanje tolerancije i razumijevanja među ljudima.

Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje tijekom cijele godine, a najaktivnija je u periodu od travnja do listopada. Sudjelovati može svatko tko je motiviran za pomoć drugima i željan novih iskustava, prijateljstva i učenja jezika. Na kampovima sudjeluju međunarodne grupe od 5 do 20 volontera/ki iz cijelog svijeta, s tim da iz svake države može biti najviše 2 volontera/ke iz iste zemlje. Volonteri na kampu imaju osiguran smještaj, hranu, radne materijale i zdravstveno osiguranje. Za sudjelovanje na kampu potrebno je uplatiti administrativni trošak i participaciju.

„Volontiraj svjetski!“

U sklopu promotivne kampanje međunarodnih volonterskih kampova „Volontiraj i proputuj svijet“, VCZ je pokrenuo Facebook FOTO natječaj „Volontiraj svjetski“ namijenjen svim mladima između 18 i 35 godina. Za sudjelovanje u natječaju potrebno je fotografijom pokazati strast prema putovanju, ljubav prema novim kulturama, interes za uključivanjem u aktivnosti kojima se pomaže drugima, ili jednostavno iskazati želju da kroz vlastito djelovanje mijenjaju sebe i svijet nabolje.

VCZ će nagraditi tri fotografije s Volonterskim Putnim Paketom (VPP). VPP uključuje platnenu torbu VCZ-a s publikacijama o volontiranju, pokrivanje naknada za participaciju (300 kn) i administrativne troškove sudjelovanja na međunarodnim projektima (100 kn).

Detalji natječaja dostupni su na portalu Volonterskog centra Zagreb te na Facebook stranici.

Sve građane, a posebice mlade koji su navršili 18 godina pozivamo da se jave u Volonterski centar Zagreb te saznaju više o međunarodnom volontiranju i prijave se na neke od brojnih kampova širom svijeta. Informativni sastanci održavaju se u prostoru VCZ-a svakog utorka i četvrtka u 16.30h.

Više o međunarodnom volontiranju možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://www.vcz.hr/medjunarodno-volontiranje/

Za sve dodatne informacije o sezoni međunarodnih volonterskih kampova slobodno kontaktirajte Dariju Jandrečić na: 098 373 672 ili na exchange@vcz.hr.

O VCZ-u:

Volonterski centar Zagreb (VCZ, www.vcz.hr) organizacija je civilnog društva koja se od 1996. godine bavi razvojem i promicanjem volonterstva. Misija VCZ-a jest da djeluje kao resursni centar koji povezivanjem, edukacijom i promicanjem volonterstva na lokalnoj i međunarodnoj razini potiče osobni i društveni razvoj. Vizija VCZ-a je društvo u kojem je volonterstvo pokretačka snaga aktivne, odgovorne i humane zajednice.

Novosti iz volonterskog svijeta možete pratiti na portalu Volonterskog centra Zagreb te na Facebook stranici.

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Vcz foto promo

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › VOLONTIRAJ I PROPUTUJ SVIJET