Za generaciju 54+

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
20:07
Ožu
2020
28

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Za generaciju 54+

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
11.2018

Za generaciju 54+

samo nebo nam je granica - komentar Duška Popovića
Za generaciju 54+Udruga bacaci sjenki
 

Udruga Bacači Sjenki iz Zagreba s partnerima, Kulturno-umjetničkim središtem iz Sinja te Kulturno-prosvjetnim društvom Sloga iz Pakraca, pokreće interdisciplinarni program zabavnog, emancipacijskog i obrazovnog karaktera Samo nebo nam je granica koji generaciji 54+ nudi pristup svijetu filma daleko iznad standardnog kino ili TV gledateljskog iskustva. Program je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a polaznici kroz radionice ovladavaju promišljanjem filma i medija iz više motrišta te upoznaju ono što ne vide kao obični gledatelji. Osim proučavanja novih medija radionice nude upoznavanje svih medijskih sredstava i sadržaja kojima se služe i zabavljaju i mlađe generacije.  

Program se provodi za polaznike iz Zagreba, Sinja i Pakraca od sredine studenog 2018. do sredine svibnja 2019. godine, kroz tri obrazovne razine, početne, napredne i majstorske radionice, u kontinuiranom trajanju od po pet dana, a broj mjesta je ograničen. U Zagrebu je termin od 12. do 16. studenoga (rok za prijavu do 7. studenoga) u Centru za nezavisnu kulturu i mlade Pogon, u Sinju od 10. do 14. prosinca u Alkarskim dvorima (rok za prijavu je 5. prosinca), a u Pakracu od 14. do 18. siječnja 2019. u Hrvatskom kulturnom domu (rok prijave je 9. siječnja).  

Radionice se oslanjaju na provjerene edukacijske i umjetničke metode, a kreću se u rasponu od prepoznavanja društvene prakse u lokalnoj zajednici preko novomedijskih i participativnih izvedbenih umjetnosti do preispitivanja medija i promjene uvriježenih motrišta na goruće probleme odnosno izazove suvremenog društva. Dosljedno se inzistira na interdisciplinarnom te intermedijalnom pristupu koji podrazumijeva integralan i problematski diskurzivan pristup edukaciji.

Udruga Bacači Sjenki je u sedamnaest godina djelovanja provela brojne projekte poput Pametniji gradSve je u novcuFrooom! (namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta i već osam godina oduševljava generacije učenika i njihovih roditelja svojim pristupom vizualnoj umjetnosti, filmu te kritičkom razmišljanju kroz zabavne i praksi orijentirane radionice), Šapat zidova (hipertekstualnost javnih, urbanih i dijeljenih prostora; sudionički urbanizam i terafilija; resursnost prostora za boljitak zajednice; značajke i znamenitost, povijesna i sadržajna, tih prostora), Zidne novineBitka na NeretviMala retrospektiva smrtiEx-pozicijaKiklop (dramski), Shadow Casters (intermedijalni međunarodni Master Class za profesionalce iz različitih disciplina zainteresiranih za izvedbenu djelatnost u urbanim, javnim i netipično umjetničko-izvedbenim prostorima), Studio Bacača Sjenki (specijalizirane i tematski ciljane radionice za profesionalce) i druge. Projekt Samo nebo nam je granica, iako namijenjen starijima od 54 godine, je najmlađi.

U projektima Bacači Sjenki potiču rasprave o prirodi i proturječnostima procesa globalizacije, bave se društvenim, političkim i kulturnim pitanjima otkrivajući akutne probleme lokalnih zajednica, od politike javnih prostora preko posljedica tranzicijskih procesa, statusa i oblika intime do sustavne proizvodnje amnezije i diskontinuiteta. Temeljito istražujući prošlost i sadašnjost neuralgičnih urbanih lokacija te srodne teme skupnog i pojedinačnog sjećanja Bacači Sjenki dovode svoje izvedbe na mjesta i lokalitete koji su po prvi put uključeni u suvremeni umjetnički diskurs.

Na radionice se prijavljuje na broj telefona 01/464 02 62 odnosno

e-mail adresu samonebonamjegranica@gmail.com.

piše: Duško Popović

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Udruga bacaci sjenki

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › Za generaciju 54+