ZAGREB CONNECT: Prilika za start - up tvrtke

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:23
Kol
2020
15

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › ZAGREB CONNECT: Prilika za start - up tvrtke

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
16
 
10.2014

ZAGREB CONNECT: Prilika za start - up tvrtke

13. studenoga 2014. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma
ZAGREB CONNECT: Prilika za start - up tvrtkeZgconn 161014
 

Grad Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom Izraela, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) te Zagrebačkim velesajmom organizira start–up konferenciju Zagreb Connect, što će se održati 12. i 13. studenoga 2014. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma - najavljeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi na kojoj su, uz gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i njegovu zamjenicu Sandru Švaljek te pročelnicu Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirku Jozić sudjelovali i predstavnici suorganizatora Konferencije: Veleposlanica Izraela u RH Zina Kalay Kleitman sa suradnicima, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG - BICRO Boris Guina te direktorica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković

Ove godine pokreće se Zagreb Connect, novo poslovno događanje u Gradu Zagrebu. Cilj je omogućiti poduzetnicima početnicima i start – up tvrtkama iz Hrvatske i regije da predstave svoje poslovne ideje potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. Prvi dan konferencije natjecateljskog je karaktera – start–up tvrtke predstavit će se investitorima kroz tzv. pitch-eve, dok je drugi dan rezerviran za predavanja start-up stručnjaka i panel rasprave - izložila je zamjenica Sandra Švaljek dodavši da će partneri konferencije s iskustvom upravljanja razvojnim procesom start-up projekata odabrati dvadeset najperspektivnijih, mentorirati ih i pripremiti za predstavljanje na konferenciji Zagreb Connect.

Gradska uprava prepoznaje svoju novu ulogu koju joj nameće današnja gospodarska situacija u zemlji i u našem okruženje. Želimo Grad Zagreb staviti na kartu Europe i svijeta kao povoljnu lokaciju za poslovanje svih poduzetnika, a osobito onih u brzorastućim tvrtkama baziranim na znanju i visokim tehnologijama. Želimo stvoriti povoljno okruženje za rad takvih tvrtki i učiniti zagrebačku start – up zajednicu prepoznatljivom u očima investitora i poslovnih anđela. Stoga smo angažirali svoje ljudske i materijalne resurse kako bismo organizirali ovu konferenciju koja je prilika za ostvarivanje kontakata i sinergije među onima koji svojim primjerom svjedoče o mogućnostima razvoja našeg grada, Republike Hrvatske i šire - rekao jegradonačelnik Milan Bandić.

Veleposlanica Republike Izrael Zina Kalay Kleitman čestitala je gradonačelniku Bandiću i cijelom timu na inicijativi za ovaj projekt kojemu se Veleposlanstvo rado pridružilo. Izrael je poznat po start-up zajednici koja je prepoznata kao okosnica razvoja.

Vjerujem kako će upravo Zagreb Connect iznjedriti kvalitetne projekte i istaknuti značaj i potencijale rastuće start up zajednice srednje i jugoistočne Europe - nadovezao se Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave  HAMAG-BICRO, tvrtke koja, kao je naglasio, intenzivno radi na pripremi VC fonda – fonda rizičnog kapitala koji će biti namijenjen start-up tvrtkama s visokim potencijalom rasta i potrebom za kapitalom u ranoj fazi financiranja. 
 

S presice je upućen poziv predstavnicima start–up zajednice da se do 26. listopada prijave i sudjeluju u pitching natjecanju te tako iskoriste priliku za osvajanje vrijednih novčanih nagrada i za predstavljanje potencijalnim investitorima. 

Prijava za start-up natjecanje i više informacija o konferenciji na službenoj stranici: zagrebconnect.zagreb.hr

 


Kako se čulo, najbolje projekte očekuju vrijedne nagrade: 

1. 50.000,00 kn 
2. 30.000,00 kn 
3. 20.000,00 kn 
4. Nagrada Grada Zagreba za tvrtke sa sjedištem na području grada Zagreba 25.000,00 kn + besplatan program inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb na godinu dana. 


Na konferenciji će sudjelovati svjetski priznati stručnjaci - Tomer Dvir – osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Soluto (Izrael),Marcel Shaton – glavni direktor ISERD-a (Izraelsko – Europska direkcija za istraživanje i razvoj), Joško Bobanović – partner u VC fondu Sofinnova i Christoph Sollich – mentor Founder Institute-a. S Hrvatske strane sudjelovat će Saša Cvetojević – Poslovni anđeo CRANE-a i suosnivač ZIP-a, Ivo Špigel - suosnivač ZIP-a, Darko Liović - predsjednik uprave HAMAG-BICRO-a, Sergej Lugović –profesor na Tehnološkom veleučilištu u Zagrebu te Ivan Brezak Brkan – glavni urednik i osnivač portala Netokracija. 

Kroz panel rasprave, prilike i probleme s kojima se susreću start-up tvrtke, predstavit će uspješni start-up poduzetnici -Dragan Oremuš – suosnivač i član uprave tvrtke Possimus IT d.o.o., Julian Oehrlein – suosnivač i glavni operativni direktor tvrtke Oradian, Luka Abrus – glavni izvršni direktor tvrtke Pet minuta i Shanir Ovadia – suosnivač tvrtke Go4star. 

Svjesni značaja i potencijala rastuće start-up zajednice srednje i jugositočne Europe, Grad Zagreb zajedno s ostalim partnerima konferencije želi dodatno osnažiti poduzetničku i ulagačku klimu pomažući poduzetnicima početnicima ideje pretvoriti u uspješna poduzeća. Zagreb Connect će, iz perspektive investitora, biti jedinstvena prilika za otkrivanje novih projekata, visokokvalitetnih novih poduzeća te razmjenu dobre prakse.

Administrator: zoo_visitor_guestizvor: zagreb.hr
  • Zagreb Zgconn 161014
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Gospodarstvo › ZAGREB CONNECT: Prilika za start - up tvrtke