Zagreb uspješan u mobilnosti

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › Zagreb uspješan u mobilnosti

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
11
 
02.2015

Zagreb uspješan u mobilnosti

Grad Zagreb i ove godine u konkurenciji 2000 europskih gradova uvršten u deset najboljih koji su prema ocjeni nezavisnog i stručnog žirija organizirali najbolju kampanju i implementirali trajne mjere usmjerene održivom kretanju i mobilnosti u okviru Europskog tjedna mobilnosti 2014.. Time se nastavlja uspješni niz nominacija za prestižnu nagradu Mobility Award koju je Zagreb osvojio 2012. godine.
Zagreb uspješan u mobilnostiMobilnost-zg
 

Tema prošlogodišnje kampanje koja se sada ocjenjuje bila je 'Naše ulice, naš izbor' ('Our Streets, Our Choice'), s naglaskom na uključivanje uključivanje građana u oblikovanje i uređenje javnih prostora te na problem prometnog planiranja u urbanim sredinama. Prema stavu stručnog žirija Grad Zagreb je uvršten među 10 najboljih europskih gradova radi iznimno bogatog programa aktivnosti u kojemu su sudjelovale sve kategorije građana (djeca, mladi, osobe s invaliditetom, građani starije životne dobi) te velik broj partnera.

Također, u prijavi su posebno istaknute mjere i aktivnosti usmjerene poboljšanju kretanja, mobilnosti, pristupačnosti i održivog prometa ('Bike on Bus', osnivanje Zagreb Cycling unit-a, postavljanje biciklističkog totema, unaprjeđenje javnog gradskog prijevoza, nova LPG punionica za autobuse, uvođenje internetske usluge Google Transit, nadzor prometa kamerama, niz mjera i aktivnosti usmjerenih povećanju pristupačnosti javnih prostora osobama s invaliditetom…). Kao veliki plus istaknuto je i uključivanje svih gradskih vrtića i osnovnih škola čime je zahvaćeno više od 60.000 djece koja su tijekom Europskog tjedna mobilnosti imala brojne radionice i aktivnosti.

Svake godine, od 2002., Europski tjedan mobilnosti (European Mobility Week) održava se od 16. do 22. rujna, u organizaciji Europske komisije (Glavne uprave za okoliš i Glavne uprave za mobilnost i promet Europske komisije) i nekoliko europskih organizacija (EUROCITIES, ICLEI - Local Governments for Sustainability, Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe) i posvećen je održivom kretanju i mobilnosti. 

Zamišljen je kao tjedan u kojemu gradovi promoviraju postojeće strategije i najbolje prakse vezane uz održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva i promišljaju nove dugoročne mjere usmjerene podizanju kvalitete života građana vezanih uz održivo kretanje i mobilnost.

Podsjetimo, Grad Zagreb se na poticaj udruga osoba s invaliditetom i Udruge Moj bicikl uključio u Europski tjedan mobilnosti 2003., a prva prijava za nagradu Mobility Award uslijedila je 2007. godine.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Mobilnost-zg
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Politika › Zagreb uspješan u mobilnosti