Zagrebačka županija

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
06

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Zagrebačka županija

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
09
 
01.2018

Zagrebačka županija

je u 2017. zabilježila 154.142 turistička noćenja, što je za 17 posto više nego u istom razdoblju 2016. godine
Zagrebačka županijafoto promo
 

Porastao je i broj dolazaka za 16 posto i to sa 75.046 na 87.035. Od ukupnog broja noćenja na području Zagrebačke županije, 103.874 noćenja ostvarili su inozemni gosti, a domaći 50.268 noćenja. Od ukupnog broja dolazaka, 62.487 gostiju bili su inozemni gosti, a preostalih 24.548 domaći gosti. I u 2017. godini Zagrebačku županiju tradicionalno su najviše posjećivali gosti iz Njemačke, Italije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine te Poljske, ali bilo je turista i iz SAD-a, Kine, Australije itd. Najposjećeniji gradovi bili su Velika Gorica, Samobor te Sveta Nedelja.

Zagrebačka županija tijekom godina pozicionirala se prvenstveno kao izletnička destinacija koja pruža snažnu protutežu ritmu ubrzanog Zagreba. Poznata je po izvrsnoj eno-gastronomskoj ponudi, vinskim cestama, a odnedavno i cestom sira, bogatom kulturnom baštinom i očuvanim ruralnim prostorom te mnogobrojnim manifestacijama“ – izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić pojasnivši kako višegodišnji rast broja turističkih noćenja ukazuje na potrebu za dodatnim smještajnim kapacitetima na području Zagrebačka županije. „Izletnici i gosti sve više pokazuju interes za aktivnim boravkom u prirodi, a jedna od grana turizma kojoj smo se posebno posvetili je ciklozurizam“ - pojasnila je Rašperić.

Naime, jedna je od najprofitabilnijih i najbrže rastućih grana turizma je upravo cikloturizam, a broj aktivnih biciklista u Europi dosegao je gotovo 60 milijuna. Turistička zajednica Zagrebačke županije prije 10-tak godina izradila je karte biciklističkih staza, a odnedavno mnoge su dostupne putem mobilne biciklističke aplikacije „ZG bike“. U svih 9 gradova županije te u općinama Krašić, Pisarovina i Brdovec postavljene su servisne stanice za bicikle. Također, Zagrebačka županija je uključena u 123 milijuna kuna vrijedan projekt Greenway, prvi biciklistički autoput u Hrvatskoj uz rijeku Savu, od granice sa Slovenijom od Lijevog Dubrovčaka, ukupne duljine 121,6 kilometara.

„Hrvatska je vrlo uspješna turistička zemlja što najbolje pokazuje udio turizma u BDP-u od 18 posto, međutim po mom mišljenju status cjelovite turističke destinacije, još konkurentnije na međunarodnom tržištu, steći će kada dodatno ojača i kontinentalni turizam. Na nama je da prepoznamo svoje potencijale, razvijemo ih i ponudimo tržištu“ - izjavio je župan Stjepan Kožić pojasnivši kako Zagrebačka županija mnogo očekuje od zdravstvenog turizma radi čega se i krenulo sa 43 milijuna kuna vrijednom rekonstrukcijom i proširenjem Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu, jedinstvene bolnice u Europi poznate po ljekovitim tretmanima naftalanom, derivatom nafte, čije se nalazište nalazi još jedino u Azerbajdžanu.

Administrator: zoo_visitor_guestmojzagreb.info
  • Zagreb foto promo
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Zagrebačka županija