Zagrebački likovni umjetnici

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:42
Tra
2019
19

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › Zagrebački likovni umjetnici

Zagreb Čitajte Pelikana
Zagreb DICK - Kuhinjski i profesionalni noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
08.2018

Zagrebački likovni umjetnici

ljetne novosti na portalu vrlo vrijedne urednice Krešimire Gojanović
Zagrebački likovni umjetniciHdlu zagreb foto promo
 

I tijekom ovog ljeta, portal Zagrebački likovni umjetnici nastavlja sa svojom misijom predstavljanja domaćih umjetnika, koji duži niz godina djeluju u našem gradu Zagrebu.

Iako vec četvrtu godinu radimo volonterski i uredno nas na natječajima odbija i Ministarstvo kulture i gradske institucije, ne predajemo se, jer smatramo da zagrebački likovni umjetnici moraju imati svoju digitalnu platformu, koja će pomoći da njihov rad i iskustvo postanu vidljiviji široj domaćoj i stranoj javnosti na internetu, što je ujedno i dobra promocija hrvatske kulture i likovne umjetnosti. 

Od početka postojanja portala Zagrebački likovni umjetnici (14. veljače 2015.), na portalu je objavljeno 420 priloga, od čega su velikim djelom to bila predstavljanja domaćih umjetnika, njihove virtualne izložbe, virtualne galerije, najave izložbi, kustoske recenzije, kritički tekstovi o problemima hrvatske likovne scene, različite fotoreportaže i intervjui sa likovnim umjetnicima. 

Pri tome je sva ta promocija za umjetnike, galerije i domaće kustose bila potpuno besplatna, te posve nevezana uz to u kojoj strukovnoj udruzi su umjetnici učlanjeni ili nisu učlanjeni - nama su na portalu dobro došli svi umjetnici koje žele surađjivati sa nama, bez ograničenja, jedina ograničenja su ona financijske prirode, no i to uspješno prevladavamo već četvrtu godinu. :) 

Tako ovog ljeta možete pogledati neke nove priloge na našem portalu, na donjim poveznicama:

1.

Intervju sa svestranim umjetnikom - slikarom, ilustratorom, pisacem, ali i kustosom galerija u Narodnom sveučilištu Dubrava - Sveborom Vidmarom.

Razgovor vodila: Krešimira Gojanović Svebor Vidmar rođen je 1973. godine u Zagrebu. Maturirao je 1992. godine na Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu, slikarski odjel, u klasi prof. D…

2.

Virtualna izložba akademske umjetnice Jelene Martinović, koja je u svojim radovima predstavila prizore sa svojih planinarskih ekspedicija po Velebitu, ali i Himalaji. 

https://likumzg.wordpress.com/jelena-martinovic/

Jelena Martinović rođena je 1981. godine u Varaždinu. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu upisuje 2000. godine i diplomira u lipnju 2006. godine, u klasi profesora Ante Rašića. Od značajnijih i…
 
3.
Virtualna izložba Zlatka Isakovica - Lule, koji je u svojim likovnim zapisima predstavio prirodne ljepote rodne Slavonije, zagrebačke vedute, ali i sjećanja na svoj ratni put koji je prošao u domovinskom ratu u Hrvatskoj. 
 
Zlatko Isaković - Lula rođen je 1952. u Cerniku (Nova Gradiška), školovao se i živi u Zagrebu. Likovnom stvaralaštvu teži od samog djetinjstva, crpeći inspiraciju iz prirode i vlastitog unutarnjeg svijeta, a nakon 1996. godine potpuno se prepušta likovnom izražavanje i razvija vlastita umijeća kroz sve crtačke i slikarske tehnike ...
Ukoliko ste pak zainteresirani za suradnju sa našim portalom Zagrebački likovni umjetnici, slikate, fotografirate ili pišete o likovnoj i vizualnoj kulturi u Hrvatskoj, te biste željeli da vas predstavimo na portalu - slobodno se javite na ovaj mail!
 
vaša

mr. art Krešimira Gojanović

predsjednica HDLU Zagreb

i urednica portala

Zagrebački likovni umjetnici

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hdlu zagreb foto promo

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Likovna scena › Zagrebački likovni umjetnici