ZAGREBAČKI NADBISKUP KARDINAL JOSIP BOZANIĆ

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Srp
2020
04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › ZAGREBAČKI NADBISKUP KARDINAL JOSIP BOZANIĆ

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
06.2015

ZAGREBAČKI NADBISKUP KARDINAL JOSIP BOZANIĆ

POSJETIO HRVATSKU AKADEMIJU ZNANOSTI I UMJETNOSTI
ZAGREBAČKI NADBISKUP KARDINAL JOSIP BOZANIĆ--09
 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je u petak 19. lipnja Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti gdje ga je primio predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić. U pratnji kardinala Bozanića bili su pomoćni zagrebački biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Nedjeljko Pintarić i kardinalov osobni tajnik vlč. Marko Vuković, a susretu su nazočili i članovi Uprave HAZU, potpredsjednici Akademije akademik Jakša Barbić i akademik Velimir Neidhardt, glavni tajnik akademik Pavao Rudan te tajnik HAZU Marina Štancl.
Akademik Kusić izvijestio je kardinala Bozanića o djelovanju HAZU i njenom doprinosu suvremenom hrvatskom društvu i istaknuo da su upravo Katolička crkva i Akademija kao najviša hrvatska znanstvena, kulturna i umjetnička institucija imale važnu ulogu u izgradnji hrvatskog nacionalnog identiteta i duhovne baštine hrvatskog naroda. „U ovom vremenu dezorijentiranosti, urušavanja institucija i autoriteta, i Katolička crkva i Hrvatska akademija imaju misiju utjecati na društvena zbivanja“, kazao je akademik Kusić, dodavši da Akademija kao referentno mjesto za stavove utemeljene na znanstvenim, stručnim i etičkim načelima djeluje nadideološki, zastupajući stav da postoji samo jedna Hrvatska.
„Ovim posjetom želimo na simboličan način izraziti poštovanje prema Akademiji kao hramu kulture hrvatskog naroda i temeljnoj nacionalnoj instituciji. Želim Vam puno uspjeha i puno proročkih inicijativa u ovom vremenu kriza i izazova“, kazao je kardinal Bozanić.
Tijekom susreta razgovaralo se i o aktualnoj društvenoj situaciji, uz zaključak da je radi boljitka Hrvatske potrebno prevladati podjele i postići veliki nacionalni konsenzus oko temeljnih nacionalnih pitanja, kao i obnoviti narušeni sustav vrijednosti, čemu svoj doprinos moraju dati i Katolička crkva i Hrvatska akademija. Sugovornici su se složili da je izlazak iz društvene i gospodarske krize moguć kroz obnovu duha zajedništva, odgovornosti, optimizma i dijaloga uz usmjerenost svih sastavnica hrvatskog društva prema općem dobru.
Kardinal Bozanić upisao se i u spomen-knjigu Hrvatske akademije, a akademiku Kusiću darovao je medalju svetog Ivana Pavla II. i komplet svojih knjiga. Akademik Kusić je kardinalu Bozaniću darovao knjige Strossmayerova galerija starih majstora – odabrana djela i Slike Muke i Uskrsnuća u Strossmayerovoj galeriji. Tijekom posjeta palači HAZU kardinal Bozanić razgledao je i Bašćansku ploču.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb --07
  • Zagreb --09
  • Zagreb --12
  • Zagreb --13
  • Zagreb --22
  • Zagreb --26
  • Zagreb --31
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › ZAGREBAČKI NADBISKUP KARDINAL JOSIP BOZANIĆ