Zagrebački obrtnici

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:59
Svi
2020
29

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Zagrebački obrtnici

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
01
 
04.2020

Zagrebački obrtnici

pomažu Zagrebu - 50 timova na terenu danonoćno pomažu Zagrepčanima
Zagrebački obrtniciHum.akcija cucerje 1
 

ZAGREBAČKI OBRTNICI POMAŽU ZAGREBU – 50 TIMOVA NA TERENU

DAROVAN KONTEJNER, HRANA I POTREPŠTINE NAJPOTREBNIJIMA U ČUČERJU

Obrtnička komora Zagreb, sa svim svojim udruženjima, među prvima je krenula u pomoć oštećenima i stradalima u potresu.

Dva jaka potresa pogodila su Zagreb 22. ožujka 2020. s epicentrima u sjeveroistočnom dijelu Grada Zagreba te izazvala značajnu materijalnu štetu s kojom su nažalost povezane i ljudske žrtve. Prema posljednjim informacijama i procjenama Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, u potresu je oštećeno više od 26.000 građevina. 

Odmah nakon potresa, u dogovoru sa Gradom Zagrebom i njegovim Stožerom civilne zaštite, Obrtnička komora Zagreb (OKZ) na sebe je preuzela brigu oko logistike i organizacije timova  koji pomažu stradalima. Radi se o timovima noćne smjene Hitne pomoći, Civilne zaštite Grada Zagreba te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo čiju logistiku vode djelatnici OKZ-a dokle god bude za tim potrebe tj. do potpune sanacije šteta i povratka u normalan život.

U 50 timova koji obilaze stambene i građevinske zgrade i kuće nalazi se preko 200  statičara, inženjera građevinarstva, građevinskih stručnjaka  te volontera – naših obrtnika koji pomažu u procjenama stanja građevina. S obzirom da je veliki broj stambenih objekata teško oštećen, u većini je onemogućen normalni boravak. Trenutni vremenski uvjeti ne idu na ruku cjelokupnoj situaciji, pa je svima zajedno cilj obaviti veliki dio posla što prije. To je jedan od razloga što su naši obrtnici priskočili u svesrdnu pomoć za svoj grad kako bi pomogli jedni drugima, našim susjedima i sugrađanima u ovoj iznimnoj i teškoj situaciji.

Potres je uništio mnogobrojne stambene jedinice građana Zagreba, ali i poslovne jedinice zagrebačkih obrtnika, te su mnogi bili primorani napustiti svoj dom i svoje poslovne prostore  jer nisu sigurni za boravak u njima. S obzirom na razmjere šteta, Obrtnička komora Zagreb odmah je reagirala i donijela Odluku o doniranju sredstava na poseban račun za pomoć pogođenima potresom.

„Donacijom pomažemo svojim sugrađanima, ali i obrtnicima koji su u ovom potresu teško materijalno nastradali.  Ponosni smo što smo među prvima mogli uskočiti Zagrebu kada mu je najpotrebnije, kao što je i Zagreb puno puta pružio ruku nama obrtnicima kada je to nama trebalo.“, izjavio je predsjednik OKZ-a Mirza Šabić. Sredstva u iznosu od 50.000 kn donirana su na zajednički račun Grada Zagreba za pomoć saniranja posljedica potresa.

Humanitarna akcija pomoći stanovnicima Čučerja

Obrtnička komora Zagreb je zajedno sa Udruženjem obrtnika grada Zagreba, Udruženjem obrtnika Zelina te Udruženjem obrtnika Ivanić Grad prikupila osnovne prehrambene i higijenske potrepštine za ugrožene sugrađane u Čučerju koji su stradali u potresu.  Humanitarnoj akciji su se odazvale i tvrtke:

kojima se prikupilo više od 300 kg hrane i nekoliko kombija raznih artikala koje su danas predsjednik OKZ-a Mirza Šabić sa predsjednikom Udruženja Antunom Trojnarom i potpredsjednikom Udruženja Ivicom Zanettijem dostavili potrebitima u Čučerju.

Obrtnici u tekstilnoj djelatnosti prikupili su i tekstilne potrepštine za osobe koje su ostale bez svoje imovine, a hranom se opskrbljuju i timovi noćnih smjena Hitne pomoći, HZJZ-a i Stožera Civilne zaštite.

„Zahvaljujemo svima koji su se uključili u ove humanitarne akcije, od naših obrtnika do svih tvrtki koje pomažu u ovim teškim vremenima. Pozivamo sve koji mogu izdvojiti svoje vrijeme, rad ili proizvode da pomognu našim sugrađanima kako bi se što prije vratili u normalan život.“, izjavio je predsjednik Udruženja Antun Trojnar.  

Tijekom proteklog vikenda, u akciji OKZ-a i INA-e, dopremljen je i kontejner najpotrebitijim obiteljima u Čučerju kojima su kuće srušene u potresu te su ostali bez sigurnog rješenja za stanovanje.

Obrtnicima je poznato kako je važno primiti pomoć u trenutku kada je najpotrebnija, stoga se nastoje odazvati gdje god je pomoć potrebna.

Nastavno na izvanredne okolnosti u Republici Hrvatskoj uzrokovane širenjem koronavirusa te uslijed poteškoća u opskrbi medicinskom opremom, dezinfekcijskim sredstvima i drugim potrebitim materijalom, Komora je putem svih svojih kanala pozvala obrtnike i poduzetnike koji su u mogućnosti proizvesti i/ili dobaviti opremu i materijal za potrebe Nacionalnog stožera civilne zaštite da se uključe i pomognu.

Obrtnička komora Zagreb nastaviti će sa potporom i pomoći svima kojima je to potrebno kako bi zajednički obnovili Grad.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Okz-ina kontejner donacija cucerje
  • Zagreb Okz-ina kontejner donacija cucerje 2
  • Zagreb Hum.akcija cucerje 2
  • Zagreb Hum.akcija cucerje 1

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Zagrebački obrtnici