Zagrebački studenti

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:20
Lip
2020
01

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Zagrebački studenti

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
03.2019

Zagrebački studenti

pripremaju Mozartovu operu Cosi fan tutte
Zagrebački studentiVizual cosi fan tutte
 

Zagrebački studenti nastavljaju uspješnu suradnju!

Studenti Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta te Arhitektonskog fakulteta upustili su se i ove godine u zajednički projekt! Odlične reakcije publike i kritike nakon uspješnih izvedaba opere Così fan tutte Wolfganga Amadeusa Mozarta koju su prošle akademske godine izveli u Hrvatskom narodnom kazalištu potaknule su zagrebačke studente i njihove mentore na reprizne izvedbe u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije.

O OPERI

Opera Così fan tutte nastala je potkraj Mozartova života, tijekom jeseni 1789. godine. Libreto Lorenza da Pontea na vječnu temu prevare i zamjene ljubavnika, za današnjeg je gledatelja vrlo naivan, a kroz 19. stoljeće smatrali su ga neukusnim pa i vulgarnim. Kazališni kritičari, skladatelji i drugi uglednici javnog i umjetničkog života onoga doba bili su zgroženi i revoltirani tematikom. Čak se ni poznati kritičar i Mozartov biograf Franz Xaver Niemetschek nije mogao načuditi „što je to moglo natjerati jednog takvog genija kao što je bio Mozart, da se spusti tako nisko i uglazbi ovaj uvredljiv i prizeman tekst čiji je zaplet toliko nategnut i nevjerojatan da je teško povjerovati kako se nešto slično u životu uopće može dogoditi!?“. Bez obzira na javna negodovanja, potkraj 19. stoljeća izvedba djela u Bečkoj dvorskoj operi pod ravnanjem Gustava Mahlera potakla je ponovni rast popularnosti opere, a nakon Drugog svjetskog rata ona je ušla u standardni operni repertoar. Mozartova je glazba, po mišljenju mnogih, upravo u ovoj operi dosegla vrhunac, svoje najljepše i najduhovitije trenutke.

O PROJEKTU

U ovogodišnjoj suradnji sudjeluje preko stotinu nadarenih studenata Sveučilišta u Zagrebu. Studenti Muzičke akademije nastupit će pod dirigentskim vodstvom Tomislava Fačinija, a režiju će potpisati Dora Ruždjak Podolski. Scenografi su studenti ADU, ALU i AF pod mentorstvom Tanje Lacko, Ane Sarić, Jelene Đanko i Gordane Bakić-Vlahov, kostimografi studenti TTF-a Barbare Bourek i Sandre Škaro, oblikovatelji animacija studenti Darka Bakliže s ALU, a oblikovatelji svjetla i projekcija studenti ADU pod mentorskim vodstvom Denija Šesnića. Oblikovanje plakata i programske knjižice potpisuju studenti Studija dizajna AF Ivana Doroghyja.

Operu Così fan tutte zagrebački će studenti izvesti u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije, Trg Republike Hrvatske 12. Premijera ih očekuje u srijedu, 27. ožujka, a reprizne izvedbe u petak, 29. te u subotu 30. ožujka s početkom u 19:30 sati.

ULAZNICE

Cijena ulaznice iznosi 50 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike 30 kuna. Ulaznice se kupuju na blagajni dvorane Blagoje Bersa, Trg Republike Hrvatske 12, te na ovlaštenim prodajnim mjestima i web portalu tvrtke www.ulaznice.hr.

Radno vrijeme blagajne:

subotom od 11 do 13 sati

ponedjeljak, 25.3. od 17:30 do 19:30

utorak, 26.3. od 17:30 do 19:30

srijeda, 27.3. od 17:30 do 19:30

petak, 29.3. od 17:30 do 19:30

subota, 30.3. od 17:30 do 19:30

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Vizual cosi fan tutte

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › Zagrebački studenti