Zavrti promjenu

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
20:08
Kol
2020
09

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Zavrti promjenu

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
24
 
11.2018

Zavrti promjenu

projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca - konferencija- četvrtak, 29. studenog, s početkom u 10.00 sati, u Zagrebu u Novinarskom domu
Zavrti promjenuAmbidekster klub
 

Završna konferencija u sklopu projekta „Zavrti promjenu – projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“, održati će se u četvrtak, 29. studenog, s početkom u 10.00 sati, u Zagrebu u Novinarskom domu.

Volontiranje donosi cijeli niz benefita svim uključenim akterima - kako onima kojima pomažemo, tako i volonterima, a i zajednici u cjelini. Na primjer, već je dobro poznati podatak da osobe koje volontiraju i osobe kojima pomažemo osjećaju veće zadovoljstvo životom. Ali jeste li znali da volontiranje dokazano pozitivno utječe na mentalno i fizičko zdravlje volontera? Sve veći broj istraživanja ukazuje na pozitivnu povezanost volontiranja i boljeg sveopćeg zdravlja volontera, kao i samih sudionika. Neke od dobrobiti volontiranja za mentalno zdravlje volontera su veće samopouzdanje i samopoštovanje, pozitivniji pogled na život, veća emocionalna stabilnosti te stjecanje i/ili jačanje bliskih odnosa s ljudima. Volontiranje ujedno pomaže boljem funkcioniranju mozga, jača imunološki sustav te smanjuje rizik od depresije i anksioznosti. Uz sve navedeno, mladim ljudima volontiranje pomaže u razvijanju samostalnosti, odgovornosti, kreativnosti i ostalih pozitivnih osobina.

Također, istraživanja pokazuju da osobe koje volontiraju imaju veću šansu zaposliti se. Osim što volontiranje potencijalnim poslodavcima ukazuje na kompetentnost i marljivost kandidata, volonteri stječu i unaprjeđuju nova znanja i vještine koje ih čine konkurentnijima na tržištu rada. Ukratko, ako volontiraš, imaš veću šansu biti zdrav, zaposlen i zadovoljan.

Činjenica je da u Hrvatskoj nedostaju oblici neformalnog programa obrazovanja, kojima bi se mlade ljude poticalo na razvijanje  samostalnosti, samopouzdanja, odgovornosti i kreativnosti te ih se osposobljavalo za proces cjeloživotnog učenja.

Slijedom svega gore navedenog, savjetodavno-edukativni centar za djecu, mlade i obitelj - Ambidekster klub u partnerstvu s udrugom CarpeDiem, Mrežom mladih Hrvatske i XII. Gimnazijom napisao je i proveo projekt „Zavrti promjenu – projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“, financiran od strane Europske unije i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade RH. Učenici srednjih škola su kroz volonterske  programe imali priliku razviti i unaprijediti socijalne i građanske kompetencije, inicijativnost i poduzetnost, osvijestiti i definirati vlastiti proces učenja te samo-vrednovati ishode ostvarivanja navedenih kompetencija.

Konferenciju organizira Ambidekster klub kao završno događanje u sklopu projekta „Zavrti promjenu – projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“.

Sudjelujete u promoviranju koncepta volonterstva za sveopći boljitak pojedinaca i društva, a posebice za boljitak djece i mladih.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Ambidekster klub
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › Zavrti promjenu