Zelene inicijative

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Zelene inicijative

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
06.2020

Zelene inicijative

dobile novu platformu – GREEN.HR
Zelene inicijativeGreen (5)
 

Hrvatska je od danas bogatija za novu, zelenu platformu. Dok Europska unija u strateškim planovima naglašava kako je budućnost u zelenom gospodarstvu i društvima koji će koncept održivosti promicati u svim aspektima života i poslovanja, na domaćem terenu zelene su inicijative dobile novu platformu – GREEN.HR. Kampanja koja je ovih dana privukla pažnju javnosti s upečatljivom porukom Okreni novi list, najavila je lansiranje platforme koja će na jednom mjestu ponuditi relevantne informacije o zelenom načinu života. Ako ste se ikad pitali gdje i kako zbrinuti stare elektroničke uređaje, kako najefikasnije upravljati potrošnjom energije ili jednostavno kako uvesti „male zelene“ navike u svom kućanstvu, ovdje ćete pronaći sve informacije.

GREEN.HR predstavlja sveobuhvatnu platformu, koja svoje djelovanje započinje online putem medijske platforme, a uskoro će se nastaviti nizom offline aktivnosti i projekata, koji za cilj imaju afirmaciju tema iz područja ekologije, održivosti te zelenih izbora bilo da je u pitanju odabir hrane, energenata, automobila, odjeće i kozmetike. Uz korisne informacije koje zasad možete pronaći na webu, GREEN.HR nakon krize, uzrokovane pandemijom koja je pogodila cijeli svijet, planira svim zainteresiranima ponuditi jednostavne alternative. Radionice, edukacije i praktični primjeri pod vodstvom vrhunskih stručnjaka svim će zainteresiranima dati odgovore na brojna pitanja kao što su kako napraviti vrt na vlastitoj terasi, što izabrati - električni ili hibridni automobil, na koji način uštedjeti na računima za struju, kako reciklirati odjeću i brojne druge teme koje za cilj imaju poboljšati kvalitetu života u skladu s održivim principima. Kriza je prilika! U protekla dva mjeseca ovu smo izjavi imali često priliku čuti. Prilika za predah, prilika za novi početak, prilika za promjene. Upravo zato GREEN.HR poziva sve inicijative, organizacije, tvrtke ili pojedince koji se bave temama zelenog gospodarstva i održivog poslovanja da se priključe sa svojim pričama, ekološkim akcijama, održivim proizvodima i uslugama jer GREEN.HR želi okupiti, podržati i promovirati lokalne proizvođače, inovatore, start up kompanije.

Ova zelena priča dolazi iz radionice RED agencije koja je zaslužna za neke od najznačajnijih događaja u Hrvatskoj. Vlasnik i osnivač Vinko Filipić nakon niza uspješnih projekata iza sebe, na ideju o pokretanju GREEN.HR branda došao je zahvaljujući činjenici da ovakva platforma nedostaje na našem tržištu. „U posljednje vrijeme, a pogotovo u vrijeme Covid krize koja je započela prvenstveno kao zdravstveni problem, postalo je jasno da većina ljudi želi živjeti kvalitetnije, da žele više balansa između posla i obitelji te da žele više vremena provoditi u prirodi. Važno je posvetiti se, ne samo vlastitom zdravlju, nego i zdravlju okoline. Ono što nedostaje je mjesto na kojem možete jednostavno pronaći odgovore na brojna pitanja i korisne informacije. Važno je dati primjer kako se stvari mogu mijenjati malim koracima i uz minimalne napore. Naša je želja da na jednostavan i edukativan način ponudimo sadržaje i projekte, koji će doprinijeti zelenoj i kvalitetnijoj budućnosti našeg društva “, izjavio je Vinko Filipić povodom lansiranja GREEN.HR platforme.

sve o zelenim temama možete saznati na 

GREEN.HR.

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Green (1)
  • Zagreb Green (2)
  • Zagreb Green (3)
  • Zagreb Green (4)
  • Zagreb Green (5)
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Zelene inicijative