ŽELJKA LOVRENČIĆ

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Kol
2020
08

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › ŽELJKA LOVRENČIĆ

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
22
 
09.2017

ŽELJKA LOVRENČIĆ

I TOMISLAV MARIJAN BILOSNIĆ U TIRANI, DRAČU I ELBASANU - Društvo hrvatskih književnika nastavlja suradnju s književnicima Albanije
ŽELJKA LOVRENČIĆT. m. bilosnic i dr. sc. zeljka lovrencic
 

Hrvatski književnici dr. sc. Željka Lovrenčić i Tomislav Marijan Bilosnić, članovi Društva hrvatskih književnika, na poziv svojih albanskih kolega, službeno će boraviti u Albaniji od 26. do 30. rujna 2017. godine. Riječ je o suradnji hrvatskih i albanskih književnika koje je prije više od deset godina uspostavio Tomislav Marijan Bilosnić, i koji se do sada njeguju na najvećoj mogućoj razini kroz međusobne susrete, gostovanja na festivalima i književnim manifestacijama, suradnju u časopisima i književnim publikacijama, kao i u recipročnom prevođenju i objavljivanju knjiga hrvatskih i albanskih autora. Bilosniću je tako do sad objavljeno šest prijevoda knjiga na albanskom jeziku, što je jedinstven slučaj za hrvatsku književnu zbilju.

Željka Lovrenčić i Tomislav Marijan Bilosnić ovom će prigodom posjetiti kolege u  gradovima Tirani, Draču i Elbasanu, a susretima u ovim gradovma pridružit će se i književnici iz drugih albanskih književnih središta. Tako će se hrvatski književnici susresti s velikanom albanskog pjesništva Xevahir Spahiu, bivšim savjetnikom predsjednika Albanije, i velikim hrvatskim prijateljem. Potom slijedi susret s Arianom Lekom, danas vodećim albanskim pjesnikom, urednikom glasovitoga časopisa i izdavačke kuće „Poeteka“, kao i voditeljem istoimenog međunarodnog pjesničkog festivala. Tijekom boravka u Albaniji, poznata hrvatska hispanistica Ž. Lovrenčić i književnik T. M. Bilosnić posjetit će i Nacionalnu knjižnicu Albanije, kao i Sveučilišnu knjižnicu u Tirani, te redakciju poznatog albanskog tjednika za kulturu „Nacional“, kojega vodi pjesnik Mujo Buçpapaj. Tom prigodom Buçpapaju će biti uručena i knjiga pjesama Nevidljiva pobjeda objavljena u hrvatskom prijevodu Pabla Bilosnića i  izdanju nakladničke kuće 3000 godina Za dar iz Zadra. U Elbasanu, gdje je Bilosnić počasni član Kluba pisaca ovoga grada, naši će se književnici susresti s Kujtimom Agaliu, predsjednikom Kluba pisaca Elbasana, te književnicima Lidom Lazaj, Marianom Meta Hushi, Ferit Ramom, i drugima.

Program boravka hrvatskih književnika Tomislava Marijana Bilosnića i Željke Lovrenčić u Albaniji predviđa i susrete s albanskim radio i tv novinarima Demir Gjergju, Jaho Mergjeku, Gazmed Agaj, Dhurata Hamzai, kao i novinarima drugih tiskovnih medija. Tijekom ovog boravka predviđeno je više javnih nastupa Željke Lovrenčić i Tomislava Marijana Bilosnića u Albaniji. Kao članica Upravnog odbora DHK zadužena za međunarodne veze Željka Lovrenčić će u Albaniji dogovoriti nove vidove suradnje albanskih i hrvatskih književnika, kako na nacionalnom tako i međunarodnom planu.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb T. m. bilosnic i dr. sc. zeljka lovrencic
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Kultura › ŽELJKA LOVRENČIĆ