ZET: Aktualno u prometu

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Kol
2020
04

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Promet › ZET: Aktualno u prometu

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
28
 
12.2014

ZET: Aktualno u prometu

zimski uvjeti
ZET: Aktualno u prometuZetjedan281214
 
12.55 - U prvome satu poslijepodneva nema većih prometnih poteškoća uzrokovanih snijegom u gradu. Sva su raspoložive ekipe na terenu i održavaju prohodnost koridora. Tramvaji i autobusi voze prema predviđenom rasporedu. Izuzetak je obustavljena linija 140, zbog zatvorene Sljemenske ceste za sav promet.  

11.20 - Intenzivno se i dalje čiste trase svih tramvajskih i autobusnih linija. Od voznog se reda ponegdje odstupa samo nekoliko minuta.

10.20 - Iako snijeg u nekim gradskim predjelima pada intenzivnije, ne bilježe se veća kašnjenja u tramvajskome prometu. Znatnijih poteškoća nema niti na autobusnim linijama, no, vozi se sporije, osobito na brdskim predjelima.  Sljemenska cesta je zatvorena za sav promet pa je do stvaranja povoljnijih uvjeta privremeno obustavljena linija koja s Mihaljevca vozi do vrha Medvednice. 

Tijekom jutarnjih sati nije dolazilo do prekida prometa na drugim koridorima. Tek nakratko, zbog čišćenja kolnika, pojedina autobusna linija može biti skraćena. Tehničke ekipe i dalje su na terenu te osiguravaju preduvjete za što bolju prometnu povezanost.

9.35 - Unatoč ponegdje jačem snijegu, promet u gradu teče nesmetano, bez odstupanja od voznog reda.

9.10 - Aktivnosti zimske službe ZET-a ovoga su trenutka usmjerene uglavnom na čišćenje ugaženog snijega kojega automobili nanose na prugu. Padaline su slabije, a u suradnji s drugim podružnicama uspješno se održavaju i trase autobusnih linija. Obustavljena je jedino linija za Mihaljevac - Tomislavov dom jer je Sljemenska cesta zatvorena za promet. 

8.25 - Tramvajski promet teče nešto sporije, ali bez ikakvih poteškoća. Na cijelom se gradskom području vozi sporije pa su od jutra zabilježena tek manja odstupanja od planiranog rasporeda. 

Tijekom cijele su noći četiri tramvajske ralice pripremale koridore za nesmetan jutarnji izlazak vozila, a prometni se pravci održavaju i nadalje. Duž cijele prometne mreže raspoređene su tehničke ekipe koje brinu o funkcionalnosti infrastrukture.

Do stvaranja sigurnosnih preduvjeta privremeno je obustavljena autobusna linija za Sljeme, a povremena zaustavljanja moguća su i na drugim brdskim autobusnim linijama tijekom prolazaka specijaliziranih vozila za čišćenje snijega. 

8.00 - Kroz središte grada danas neće prometovati turistički vlakić.

7.30 - Kako bi putnici mogli dobiti korisne informacije o stanju u prometu, otvorena je besplatna telefonska linija Kontakt centra 0800 200 060.

7.00 - Tijekom čišćenja snijega, odnosno prolaska specijaliziranih vozila, povremeno dolazi do kraćih prekida na pojedinim autobusnim linijama.

6.30 - Osim pruga, intenzivno se čiste prilazi stajalištima. 
 
6.00 - Promet teče sporije, ali bez zastoja. Prohodni su svi tramvajski i autobusni koridori. Tijekom cijele su noći pruge čistile tramvajske ralice koje su i dalje na terenu, a zimska služba brine i o trasama autobusnih linija.
Podsjetimo, Zagrebački električni tramvaj izvršio je sve potrebne aktivnosti uoči najavljene snježne fronte. Koliko god je to moguće, pripremom infrastrukture, vozila i osoblja, u najvećoj se mjeri djelovalo preventivno kako bi bila osigurana što bolja prometna povezanost u zimskim uvjetima.

Izmjene na linijama
 
Autobusna lina Napomena
140 (Mihaljevac - Tomislavov dom) privremeno obustavljena
139 (Reljkovićeva - Jelenovac) skraćena do sportskog centra
 
Linije su privremeno skraćene ili obustavljene tijekom čišćenja prometnica, a bit će uspostavljene čim se za to steknu sigurnosni uvjeti.

 

 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Zetjedan281214
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Promet › ZET: Aktualno u prometu