ZLATKO DALIĆ

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
11

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Sport › ZLATKO DALIĆ

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
24
 
09.2018

ZLATKO DALIĆ

NA KONFERENCIJI ISPAS UPOZORIO NA VAŽNOST IZGRADNJE MLADIH IGRAČA
ZLATKO DALIĆZlatko dalic i nenad gracan
 

PROSLAVLJENI NOGOMETNI IZBORNICI O RAZVOJU NOGOMETA

Proslavljeni izbornici Zlatko Dalić, Nenad Gračan, Tomaž Kavčić i Primož Gliha na Nogometnom danu međunarodne konferencije ISPAS predstavili su svoja razmišljanja i iskustva o postizanju vrhunskih rezultata u profesionalnom sportu. Na okruglom stolu najpoznatije europske konferencije u području analize izvedbe u sportu, proslavljeni hrvatski izbornik Zlatko Dalić kao ključ uspjeha istaknuo je izgradnju mladih igrača. Do ožujka 2019. kada nas očekuju kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo želi oformiti snažnu reprezentaciju u koju će postupno uvoditi mlade igrače.

„Sada je vrijeme za selekciju i davanje šanse nekim mlađim igračima da vidimo koliko mogu. Za mene je ključan ožujak i kvalifikacije za EP kada želim imati sigurne igrače. Nakon odlaska nekih igrača A reprezentacije, nužna je kvalitetna i postupna izgradnja nove reprezentacije koja će opravdati dugoročne ciljeve, a u konačnici i ostvariti rezultate.“ – rekao je Zlatko Dalić na okruglom stolu te dodao: „U ostvarenju željenih rezultata bitan je niz stavki, od kondicijske pripreme, analize i slično. Uspjeh možemo postići samo uz zajedništvo, trud i povjerenje, stoga zahvaljujem svim suradnicima. Na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu zajedno smo ostvarili cilj.“

Izbornik U21 hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan istaknuo je kako u mlađim reprezentacijama rezultat nije prioritet već stvaranje igrača za A reprezentaciju.

„Nama je kao i A reprezentaciji cilj plasirati se na Europsko prvenstvo. Svakodnevno najstojimo ići prema tome te talent mladih igrača u budućnosti pretvoriti u uspješnost i stvaranje rezultata.“ – istaknuo je Nenad Gračan tijekom okruglog stola te dodao: „Znanost je vrlo važna u edukaciji trenera i sportskih stručnjaka. Na brojnim poljima surađujemo s Kineziološkim fakultetom i upravo zbog toga smo danas ovdje na ISPAS konferenciji.“

Uz hrvatske izbornike, svoja iskustva podjelili su i izbornik slovenske A reprezentacije Tomaž Kavčić te izbornik slovenske U21 reprezentacije Primož Gliha. Kavčić je istaknuo kako Slovenija ima ključni problem sa smjenom generacija za koju je potrebno vrijeme, a Slovenija ga nema dovoljno. Također je poručio kako Slovenija ima svoju viziju i vidi napredak, no još nije došlo do željenih rezultata. Gliha je upozorio na nedovoljnu individualnu kvalitetu te manjak igrača koji igraju na visokom nivou. Istaknuo je kako su mlade reprezentacije ključ uspjeha u budućnosti te kako upravo na njima treba raditi.

U sklopu ISPAS konferencije, održan je i sastanak izbornika Hrvatskog nogometnog saveza mlađih dobnih kategorija U15-U21. Tu su i zanimljiva izlaganja brojnih sportskih stručnjaka. Glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Sreten Ćuk upoznao je sudionike konferencije s procesom selekcije profesionalnih nogometaša, član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević predstavio je utjecaj prehrane i dodataka prehrani na karijeru i uspjeh nogometaša te govorio o mjerama protiv korištenja nedopuštenih supstanci (dopinga) u nogometu, dok je kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović govorio o metodama analize izvedbe u kondicijskoj pripremi u nogometu.

Nogometni dan ispunjen predavanjima priznatih sportskih stručnjaka zaokružuje analiza nedavno završenog Svjetskog prvenstva te grassroots praktična radionica Hrvatskog nogometnog saveza.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
 • Zagreb Goran sporis i petar krpan
 • Zagreb Luka milanovic i zoran bahtijarevic
 • Zagreb Nenad gracan, tomaz kavcic, zlatko dalic, primoz gliha
 • Zagreb Nenad gracan
 • Zagreb Okrugli stol 1
 • Zagreb Okrugli stol 2
 • Zagreb Okrugli stol 3
 • Zagreb Okrugli stol
 • Zagreb Primoz gliha
 • Zagreb Sastanak izbornika 1
 • Zagreb Sastanak izbornika
 • Zagreb Sreten cuk
 • Zagreb Tomaz kavcic
 • Zagreb Tomislav madzar 1
 • Zagreb Zlatko dalic i nenad gracan
 • Zagreb Zlatko dalic
 • Zagreb Zorislav srebric
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Sport › ZLATKO DALIĆ