Znanstvena suradnja s dijasporom

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Ožu
2020
31

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Znanstvena suradnja s dijasporom

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
06
 
12.2019

Znanstvena suradnja s dijasporom

predstavljanje programa Hrvatske zaklade za znanost - ponedjeljak 09. prosinca 2019. u velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika s početkom u 12 sati
Znanstvena suradnja s dijasporomZnanost - ivan picelj
 

Svečano predstavljanje programa Hrvatske zaklade za znanost koji provodi suradnju domovinske akademske zajednice s  hrvatskim znanstvenicima u dijaspori održat će se ponedjeljak  9. prosinca 2019. u velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika s početkom u 12 sati

U velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika u ponedjeljak 9. prosinca 2019. godine s početkom u 12 sati održat će se svečano predstavljanje programa Hrvatske zaklade za znanost čijim se programskim sadržajima omogućuje suradnja s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori. Program je financiran sredstvima Europskoga socijalnog fonda u okviru Specifičnoga cilja 10.ii.3. Bolje istraživačko okruženje za ljudske potencijale Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te sredstvima iz Državnoga proračuna Republike Hrvatske.

Na svečanosti će se predstaviti aktivnosti Hrvatske zaklade za znanost vezane uz suradnju s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori, kao i rad i djelovanje Hrvatske matice iseljenika, te Association of Croatian American Professionals (ACAP) s kojima Hrvatska zaklada za znanost surađuje tijekom provedbe ovoga programa i planiranja novih suradničkih projekata s dijasporom.

U sklopu ovog programskog paketa financirano je 23 projekta iz svih znanstvenih područja te svaki projekt ima suvoditelja iz hrvatske znanstvene dijaspore. Sudionicima svečanosti će se predstaviti voditelji projekata koji će ukratko prikazati svoje projekte u vremenu od 12 do 15 sati.

Na kraju svečanog programa uslijedit će glazbena točka i prigodni domjenak.

Posrijedi je Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori „Znanstvena suradnja“. Svrha Programa je prijenos znanja i privlačenje ulaganja u sustav znanosti Republike Hrvatske te posredno i u sustav gospodarstva uz suradnju znanstvenika iz Republike Hrvatske i hrvatskih znanstvenika u dijaspori. Suradnja se ostvaruje na način da je znanstvenik iz Republike Hrvatske voditelj projekta, a znanstvenik iz dijaspore suvoditelj. Kako bi mogao biti suvoditelj, znanstvenik iz dijaspore treba imati hrvatsko državljanstvo ili dokaz o nacionalnosti te biti zaposlen na znanstvenoj organizaciji u inozemstvu. Natječajnom procedurom Programa „Znanstvena suradnja“ predviđena je provedba znanstveno-istraživačkih projekata u svim znanstvenim područjima u trajanju najdulje do 31. V. 2023. godine te zapošljavanje najmanje dvaju mladih znanstvenika po projektu od kojih jedan mora biti doktorand, a ostali doktorandi ili poslijedoktorandi u ranoj fazi razvoja karijere.

Zaposleni mladi znanstvenici mogu biti iz Republike Hrvatske ili inozemstva, a zapošljavaju se na matičnoj ustanovi provedbe projekta u Republici Hrvatskoj, uz mogućnost odlaska na kratkoročne mobilnosti (do šest mjeseci) na ustanove ili laboratorije suvoditelja projekta u inozemstvo.

Programom se financira provođenje znanstvenog istraživanja, nabava opreme, ukupan trošak plaća mladih znanstvenika, mobilnost i neizravni troškovi. Ukupan iznos financiranja je od 1.000.000,00 HRK do 2.000.000,00 HRK po projektu, a natječajem – koji je zatvoren 28. 2. 2019. – su odabrana 23 projekta koji će biti predstavljeni u ponedjeljak 9. prosinca u Hrvatskoj matici iseljenika.    

Hrvatske zaklade za znanost

(https://www.hrzz.hr/default.aspx?id=7).

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Znanost -  ivan picelj
  • Zagreb Logo hrvatska zaklada za znanost

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Znanstvena suradnja s dijasporom