ZNATE LI PROFITIRATI?

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Svi
2020
25

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › ZNATE LI PROFITIRATI?

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
01.2018

ZNATE LI PROFITIRATI?

otkad ima čovjeka, otad ima i prodaje
ZNATE LI PROFITIRATI?Profit
 

Slobodno možemo reći da otkad ima čovjeka, otad ima i prodaje. Nekad smo trampili i tako profitirali, danas poslujemo sofisticiranije, no bit je ostala ista – prodati i profitirati.

Koncept prodaje mijenjao se kroz godine, a brojni globalni izazovi poput ratova i ekonomskih recesija svakako su značajno pridonijeli opstanku i razvitku različitih prodajnih alata. Znanost prodaje tako se munjevito razvijala te do danas ostala jednom od najcjenjenijih vještina. Jer što će nam i najbolji proizvod ako nemamo tržište za njega i ne znamo ga prodati?

Sigurno ste primijetili kako je jedno od zanimanja koja se uvijek traže, prodajni predstavnik ili voditelj i direktor prodaje. Iako je prodaja sama po sebi vrlo zahtjevan posao i popriličan broj ljudi zazire od nje, mnogi pak na prodaju gledaju kao na izazov i spremni su uhvatiti se u koštac s tim izazovom te briljirati u tome što rade. I zato za dobrim prodavačem potražnja nikada ne pada.

No možemo i ovako gledati na to - većina nas prodaje, a da nije ni svjesna toga. Sjetite se zadnje situacije u kojoj ste bili jako zadovoljni nekim proizvodom ili uslugom te ste svoje oduševljenje prenijeli nekome dalje? Sigurno to često radite, zar ne? To je isto prodaja. No, o tome ne razmišljamo na taj način. Word of mouth marketing (WOM) ili marketing 'usta do usta' jedan je od najjačih prodajnih alata. Ako ste nekome nešto jako nahvalili, velika je vjerojatnost da će i ta osoba posegnuti za time. Postojimo, dakle prodajemo, mogli bismo se našaliti, ali koliko smo uspješni u prodaji najviše će reći upravo naši rezultati.

U poslovanju, prodaja je nezaobilazan segment uspjeha, bilo da prodajemo svoje znanje i vještine, bilo da prodajemo proizvode ili usluge. Henry Ford je svojedobno rekao kako je posao koji donosi samo novac, loš posao. Slažemo se, jer posao mora biti toliko mnogo više od samog profita, no ako profita nema, nema ni poslovanja zar ne? Prodati da biste prodali, a da pritom ništa ne zaradite nije dobra opcija jer niste postigli mnogo. Možda će se čuti za Vas, ali ćete neminovno poslovati u minusu.

Upravo zato valja imati na umu kako profit nije samo nešto se zbraja na kraju, već nešto što je potrebno pažljivo planirati unaprijed. Ako smo sve drugo uradili kako treba i profit će na kraju doći. Dakle za početak, potrebno je fokusirati se na  ovo 'sve drugo', a 'sve drugo' podrazumijeva vrlo dobro planiranje.

 

Svi želimo poslovati bolje od protekle godine i imamo ciljeve koje želimo ostvariti. Uz samo postavljanje prodajnih ciljeva također je važno uvidjeti i kako uvijek postoji prostor za optimizaciju prodajnog procesa i ostvarenje većeg profita od prodaje. 

Ako ste vlasnik, direktor tvrtke ili menadžer, vjerojatno ste primijetili kako je često ono što želimo i ono što radimo u određenom disbalansu, odnosno nije međusobno usklađeno. To je zato što često stvari radimo na isti način, a očekujemo drugačiji rezultat, što je prilično nemoguće.

U ovakvim situacijama počinje se dešavati da više niti nemamo ideju što bismo mogli promijeniti jer već imamo ustaljeni način djelovanja i razmišljanja te smo zapravo zapeli na jednom mjestu, vrteći se u krug bez konkretnog plana za dalje.

Uspjeh najčešće izostaje kada nedostaju promjena, optimizacija i dobro planiranje.

Ako ste se prepoznali u ovom dijelu, ne očajavajte jer  je naša nova radionica u ponudi pravo rješenje za vas.

Na radionicama IZRADE PLANA ZA POVEĆANJE PROFITA OD PRODAJE radi se na svim segmentima vašeg poslovanja na način da vas se potiče da razmišljate izvan okvira svoje djelatnosti i da tražite nova rješenja. Ono što zovemo AHA! momentom je karakteristično za ove radionice na kojima su nove ideje više pravilo no iznimka jer ponekad je potrebno čuti neko tuđe, drugačije iskustvo od našega kako bismo dobili ideju ili rješenje svoje situacije.

Voljeli biste znati kako zaraditi više? Što još treba napraviti da biste bili bolji? Kako to rade drugi?

Pridružite nam se na prvoj nadolazećoj radionici i saznajte kako prodati i profitirati. Otkrijte što sve možete učiniti kako bi vaš profit od prodaje postao veći.

NA RADIONICI ĆE SE:

  • definirati strateški problem
  • procijeniti trenutno stanje Vašeg poduzeća
  • definirati marketinški i prodajni ciljevi za 2018 godinu
  • napraviti plan povećanja profita od prodaje
  • utvrditi aktivnosti koje su potrebne za ostvarenje tog plana

U drugom dijelu radionice (mastermind – brainstorming) naglasak je na rješavanju konkretnih poslovnih situacija.

Zvuči vam dobro? Onda se prijavite odmah i ne propustite svoju priliku za uspjeh.

napisale: Ivana Radić i Ivana Fakin

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Profit
  • Zagreb Sastanak

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obrazovanje › ZNATE LI PROFITIRATI?