ZOO ZAGREB:  Nije lako živjeti naopako

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Tra
2020
01

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › ZOO ZAGREB:  Nije lako živjeti naopako

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
28
 
08.2016

ZOO ZAGREB:  Nije lako živjeti naopako

u nedjelju, 28. kolovoza, od 18 do 22 sata
ZOO ZAGREB:  Nije lako živjeti naopakoSismis 1
 

U nedjelju, 28. kolovoza, u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti Međunarodna noć šišmiša. Uz edukativne i zabavne sadržaje pod krilaticom „Nije lako živjeti naopako“ od 18 do 22 sata posjetitelji će upoznati bogatu populaciju tih životinja u Hrvatskoj te važnost njihove zaštite.

Iako se Međunarodna noć šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježava već više od 10 godina, u javnosti se nedovoljno zna o tim čudesnim noćnim životinjicama. Zato su i ove godine edukatori Zoološkog vrta grada Zagreba osmislili mnogobrojne edukativne i zabavne sadržaje kako bi posjetitelje upoznali s tajanstvenim životom šišmiša te upozorili na važnost zaštite njihovih staništa.

Tako će se uz pomoć članova Hrvatske gorske službe spašavanja i Speleološkog društva Velebit posjetitelji moći okušati u speleološkom penjanju, a uz kostimiranu maksimirsku coprnicu i njezine čarobne napitke doznati kako su jedini leteći sisavci od strašnih protagonista mitova i legendi postali jedna od najugroženijih skupina životinja.

Iako je zbog radova dio Vrta u kojem se šišmiši najbolje mogu pratiti bet-detektorom, zatvoren, svi će zainteresirani moći naučiti kako se tim uređajem rukuje, te zahvaljujući snimkama kako zvuče maksimirski šišmiši.

Oni najhrabriji u mračnoj će maksimirskoj noći moći dodirivati žive zmije i druge noćne životinje, a za dodatnu zabavu od 19 će se sati pobrinuti mađioničar Vladimir Štimac. Tajanstvenu Noć šišmiša na poseban će način osvijetliti skupina Artifan koja će u 21.30 sati izvesti žonglerski show vatrom.

Program je osmišljen u suradnji s Hrvatskom agencijom za okoliš i prirodu, Udrugom za zaštitu šišmiša Tragus, Parkom prirode Medvednica i Javnom ustanovom Maksimir.

U nedjelju će blagajna Zoološkog vrta raditi do 21 sat. Djeca od 7 do 14 godina ulaznicu plaćaju 15 kuna, a svi ostali 20 kuna. Za djecu do 7 godina ulaz je slobodan.

Noć šišmiša svake se godine organizira u više od 30 zemalja svijeta koje su potpisale Sporazum o zaštiti populacija šišmiša (UNEP/EUROBATS). Time se podiže svijest javnosti o potrebi zaštite šišmiša. Na svijetu živi čak 1150 vrsta šišmiša, a trenutačno ih je zbog uništavanja njihovih staništa ugroženo gotovo 180. U Hrvatskoj živi 35 vrsta i sve su zakonom zaštićene.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Noc sismisa
  • Zagreb Sismis 1
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Događanja › ZOO ZAGREB:  Nije lako živjeti naopako