Zubak Grupa

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Srp
2020
05

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Zubak Grupa

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
09.2019

Zubak Grupa

raspisuje natječaj za pomoć studentima s invaliditetom
Zubak GrupaPredsjednice republike hrvatske, kolinde grabar-kitarovic u drustvu stipendista
 

Raspisuje se natječaj za petu generaciju stipendista humanitarne akcije 'Igraj srcem'

Zubak Grupa raspisuje natječaj za pomoć studentima s invaliditetom

Kroz stipendijski program humanitarne akcije 'Igraj srcem' koja se provodi i organizira već petu godinu zaredom uspješno se pomaže jednoj od najranjivijih društvenih skupina – studentima s invaliditetom. U protekle četiri godine dodijeljeno je čak 70 stipendija mladim osobama s invaliditetom u iznosu od 800.000 kuna. Za petu generaciju stipendista humanitarne akcije 'Igraj srcem' osigurane su stipendije za 20 novih studenata za koje je Zubak Grupa donirala sredstva u iznosu od 200.000 kuna.

U današnje vrijeme kada je sve izraženija tendencija da se visoko obrazovanje plaća, glavna ideja inicijatora humanitarne akcije 'Igraj srcem' bila je stvoriti platformu putem koje će se moći izravno i konkretno pomoći studentima s invaliditetom. Kroz petogodišnji ciklus humanitarne akcije donirat će se ukupno milijun kuna sredstava stipendistima za akademsku naobrazbu. Važnost akcije prepoznao je i Ured predsjednice zbog čega se cijela akcija i ove godine odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.

„Čestitam i zahvaljujem svima koji su do sada, u protekle 4 godine omogućili dobivanje 70 stipendija mladim osobama s invaliditetom kako bi bili u mogućnosti nastaviti svoje obrazovanje. Ovom dobrotvornom akcijom pokazuje se i kolika je dragocjenost pomaganja drugima i tako se nastavlja linija dobrotvorstva, jer će i oni koji sada primaju pomoć, jednoga dana biti u prilici pomoći potrebitima. To je dragocjeno životno iskustvo, stoga i ove godine dajem podršku projektu „Igraj srcem“  i vjerujem u onu prekrasnu rečenicu kojom nas je poučio „Mali princ“ kako čovjek samo srcem dobro vidi!“, izjavila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Humanitarna akcija 'Igraj srcem' osmišljena je po načelima društveno odgovornog poslovanja s ciljem prepoznavanja i razumijevanja specifičnih potreba studenata s invaliditetom. Organizacijom i provedbom akcije nastoji se osnažiti vjera kako zajedno možemo biti nositelji pozitivnih promjena za opće dobro stvarajući pritom društvo jednakih mogućnosti. 

„Želja nam je bila s ovim humanitarnim projektom skrenuti pozornost na mlade osobe s invaliditetom kako bi im omogućili ravnopravno sudjelovanje u svim životnim aktivnostima te vjerujem da smo u ovom petogodišnjem ciklusu uspjeli potaknuti pozitivne promjene u stvaranju društva jednakih mogućnosti.“, istaknula je Žaklina Trbović, članica Uprave Zubak Grupe za marketing i korporativne komunikacije.

Svrha humanitarne akcije 'Igraj srcem' prikupljanje je sredstava namijenjenih ostvarenju akademske budućnosti osoba s invaliditetom kako bi došli do diplome s kojom će moći ravnopravno konkurirati na tržištu rada te postati produktivni i zadovoljni pripadnici zajednice i društva u kojemu žive.

„Već tri godine zaredom primam stipendiju humanitarne akcije 'Igraj srcem' na čemu sam jako zahvalna jer mi je uvelike pomogla oko mojega školovanja. Na to gledam kao na pomoć da se i mi, osobe s invaliditetom, uklopimo u društvo i da jednoga dana budemo obrazovane osobe i jednake na tržištu rada. Stipendija mi je pomogla da financijski rasteretim roditelje, a doživjela sam ju kao plaću koju sam na neki način zaradila. Hvala svima koji sudjeluju i omogućuju nam da primamo stipendije kako bismo svojim radom i marljivim učenjem došli do željenog cilja.“, izjavila je stipendistica Anita Blažeković.

Svi studenti s invaliditetom s područja Republike Hrvatske mogu se prijaviti na raspisani javni natječaj Zubak Grupe za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2019. – 2020. Natječaj će biti otvoren od 16. rujna do 15. listopada 2019. godine.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Predsjednice republike hrvatske, kolinde grabar-kitarovic u drustvu stipendista
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Oglasi-natjecaji › Zubak Grupa