Žumberak trail

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:58
Srp
2020
10

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Žumberak trail

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
14
 
08.2018

Žumberak trail

Jastrebarsko također ima svoju ULTRU!
Žumberak trailZumberak trail 1
 

Jastrebarsko također ima svoju ULTRU! Više od 700 prijavljenih natjecatelja iz 12 zemalja.

U jutarnjim satima u Šumskom dvoru održana je press konferencija za medije povodom održavanja međunarodne utrke, Žumberak trail 2018.

Organizator utrke Mladen Budinšćak, Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme je najavio program sportske manifestacije Žumberak trail. Međunarodna trail utrka koja ima tradiciju održavanja osam godina promijenila je ime utrke iz Jaskanski Vinski treking u Žumberak Trail 2018. Promjenom imena mijenja se i sam koncept utrke, koja postaje čisti trail i ima četiri dužine staze  Light  od 8km,  Active  od 15km, Challenger od 25km i Ultra od 50km. Ovogodišnja priredba će se održavati tri dana i počinje već u petak 17.08.2018. s prijavama. Start utrke je 18.08.2018. u 09:00h. na Poljanicama Plešivičkim, gdje će biti i cilj, a utrka će se odvijati po bregima plešivičko svetojanskog vinogorja, te Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje. Zadnji dan 19.08.2018., će se organizirati degustacija vina i domaćih proizvoda kod zainteresiranih domaćih opg-ova.

Višegodišnja izvrsna organizacija i trud organizatora su prepoznati, im se je ove godine pružila mogućnost organizirati utrku kao kvalifikacijsku utrku za Ultra Trail du Mont Blanc i utrka kojom se osvajaju svjetski bodovi u trail trčanju. Također, će ova manifestacija biti i jedna od utrka Hrvatskog trail i planinskog kupa. Ovime ova utrka postaje jedna od najprestižnijih utrka u ovom dijelu Europe te jedina u kontinentalnom dijelu Hrvatske sa ovakvim uvjetima i mogućnostima, čime se otvara europskoj i svjetskoj trkačkoj sceni.

Ova manifestacija je prilika jaskanskom turizmu da upotpuni svoju postojeću turističku ponudu te se na taj način stvara kvalitetan miks turističkih proizvoda Jastrebarskog kao same turističke detinacije. Žumberak trail je odličan kako sportski tako i turistički produkt što dokazuje da ima više od 700 prijavljenih natjecatelja iz više od 12 država. Naglašavamo kako su svi smještajni kapaciteti u Jastrebarskom  popunjeni u vrijeme održavanja manifestacije te da se traži smještajna jedinica više. 

Ovom prilikom sve Vas ljubazno pozivamo da dođete na Poljanice Plešivačke, ako se već niste uspjeli prijaviti, dođite i podržite natjecatelje. Učinite nešto za sebe na čemu će Vam tijelo biti zahvalno. 

Cijeli raspis pogledajte OVDJE

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Zumberak trail 1
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Žumberak trail