Pjesnikinje u Lisinskom

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Ruj
2020
20

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Pjesnikinje u Lisinskom

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
23
 
09.2019

Pjesnikinje u Lisinskom

tulum pjesnikinja u Lisinskom - 24.09.2019. u 19 sati
Pjesnikinje u LisinskomPjesnikinje u lisinskom
 

Tulum pjesnikinja u Lisinskom: Live band aid izvedba 43 pjesnikinje-prva takva izvedba u Hrvatskoj!

Pjesnikinje u Lisinskom, naziv je manifestacije koja će se održati 24.09.2019. u 19 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Radi se o okupljanju pjesnikinja iz cijele Hrvatske koje će recitirati svoje pjesme, ali i sudjelovati u live band aid izvedbi-skupnom recitiranju pjesme Ljubila bih te, pjesnikinje Ane Horvat.

U live band aid izvedbi sudjeluju čak 43 hrvatske pjesnikinje i radi se o do sada najvećem broju pjesnikinja koje će skupno recitirati neku pjesmu. Sve autorice redom su sudjelovale na tribin„Razgovor s pjesnikinjom“ koja je održavana u antikvarijatu "Jesenski i Turk" u Preradovićevoj 5 u Zagrebu. Tribina je, prvenstveno, namijenjena neafirmiranim pjesnikinjama - amaterkama koje pišu dobru poeziju. Na taj način želi im se dati podrška i malo „vjetra u leđa“ da nastave pisati i pokušaju objavljivati ono što pišu i tako se afirmirati - što je u muškom uredničko-nakladničkom okruženju pomalo teško ostvarivo.

„Na pjesničkoj sceni sve je više žena, a i mainstream mediji otvorili su više prostora pjesnikinjama koje su sve glasnije i glasnije. Interes za poeziju se budi, a poetska događanja dobivaju nove forme, koje su jako dobro saživjele.  Naš je cilj okupiti pjesnikinje, dati im platformu putem koje ih se može čuti, kako događanjem u Lisinskom tako i putem tribine „Razgovor s pjesnikinjom“, koja ovom manifestacijom obilježava 30. jubilarnu izvedbu“, rekla je Ana Horvat organizatorica tribine i suurganizatorica manifestacije u Lisinskom.

Svoje stihove će kazivati pjesnikinje (popis abecednim redom): Vera Antolić, Barbara Baždarić, Božica Brkan, Zvjezdana Bubnjar, Diana Burazer, Ema Culi, Maja Cvek, Zdenka Čavić, Ružica Kišur Črlenec, Davorka Črnčec, Slavica Gazibara, Branka Grakalić, Ljiljana Grgić, Cvijeta Grijak, Ana Horvat, Mira Jungić, Antonija Željka Kahlik, Kristina Kudelić Koren, Marijana Kunjas, Sonja Kušec, Ljiljana Lipovac, Štefanija Ludvig, Slavica Mamić, Sonja Manojlović, Đurđica Marinić, Gloria La Marr, Višnja Milek, Marija Tuga Neral, Ljiljana Hidić Pasariček, Ana Piršljin, Marica Planinšek, Lidija Puđak, Đurđica Garvanović Porobija, Ljubica Ribić, Snježana Sić, Senka Slivar, Ajka Tiro Srebreniković, Jelena Stanojčić, Stela Stipetić, Dragica Šimić, Gordana Šiško, Ljerka Vladović i Sonja Zubović.

O TRIBINI:

  • Što se životne dobi, obiteljskog i radnog statusa tiče, na 30 tribina (od travnja 2018. do kolovoza 2019.) su nastupile 53 pjesnikinje, i to: djevojke, udane i neudane žene, studentice, majke (dvije čak s četvero djece) i nerotkinje, razvedene (jednom i više puta), zaposlene i nezaposlene, te umirovljenice.
  • Pjesnikinje, gošće na tribinama „Razgovor s pjesnikinjom“ privremeno borave ili prebivaju u: Osijeku, Koprivnici, Zagrebu, Čakovcu, Zadru, Bugojnu, Varaždinu, Lipiku, Bošnjacima, Vrbovcu, Velikoj Gorici, Bugojnu, Zaprešiću, Bjelovaru, Sesvetama, Mostaru, Slavonskom Brodu, Vrbovcu, Splitu, Livnu i u još nekoliko manjih mjesta iz Hrvatske i BiH.
  • Što se tiče zanimanja (školske spreme) odnosno poslova od kojih žive - među pjesnikinjama vlada velika šarolikost:

      OD medicinskih sestara, frizerki, privatnih poduzetnica, policajki, trgovkinja, tekstilnih tehničarki, eko-poljoprivrednica, teta-čuvalica, privatnih poduzetnica, vozačica tramvaja i kućanica DO profesorica glazbe, književnosti, matematike i jezika, pravnica, ekonomistica, arhitektica, književnica, novinarki, liječnica i informatičarki.

  • Devet od 30 pjesnikinja koje su nastupile na tribinama članice su društava književnika/pisaca RH i profesionalno se bave književnošću.

U glazbenom dijelu sudjeluju: Paula i Đelo Jusić Jr., Adrijana Baković, Ivana Sopta, Maja Tisaj te Ružica, Maja i Slavko Nedić

Moderatorica programa: Sonja Šarunić

Glazbena produkcija: Slavko Nedić

Izvršna producentica programa: Ana Horvat

Program se održava pod pokroviteljstvom Ureda za kulturu Grada Zagreba.

Ulaz je uz pozivnicu.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Fotografija1
  • Zagreb Fotografija2
  • Zagreb Fotografija3
  • Zagreb Fotografija4
  • Zagreb Pjesnikinje u lisinskom
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Gradske vijesti › Obavijesti › Pjesnikinje u Lisinskom